JADŁOSPIS

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

         

 

 

Poniedziałek

01.03.2021 r.

  • Krupnik (łopatka, ziemniaki,marchew, pietruszka korzeń, seler, por, pietruszka natka)

  • budyń śmietankowy z sorbetem wiśniowym(mleko2%,wiśnie, śmietana 36%, cukier, mączka ziemniaczana)

  • jabłko

     

 

 

Wtorek.

02.03.2021 r.

  • Rosół mieszany z makaronem (podudzie z kurczaka,szponder wołowy, makaron, marchew, pietruszka, por, seler ,sól,przyprawy, natka pietruszki )

  • ziemniaki puree (ziemniaki, mleko2%, woda, sól)

  • klops pożarski ,(filet z kurczaka,jaja , mąka, sól, pieprz)

  • mizeria w śmietanie(ogórki, śmietana zakwaszona, jogurt naturalny,cukier,pieprz, sól,

  • kiwi

     

Środa

03.03.2021 r.

  • Zupa marchwiowo-porowa (podudzie z indyka, ziemniaki, mieszanka warzywna, marchew, pietruszka korzeń, seler, por)

  • kasza na sypko (kasza jęczmienna,kasza gryczana,woda,sól)

  • polędwiczka wieprzowa (karkówka wieprzowa, cebula, czosnek, przyprawy)

  • buraczki ćwikłowe(buraczki ćwikłowe,cytryna,cukier, sól, pieprz)

  • banan

     

     

Czwartek

04.03.2021r.

  • Zupa jarzynowa z przetartą fasolą (łopatka, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, sól, przyprawy)

  • ryż na mleku z rodzynką i cynamonem (mleko2%,ryż, rodzynka, sól

  • bułeczka maślana

 

 

Piątek

05.03.2020 r.

  • ryżanka na maśle (ziemniaki, marchew,masło,pietruszka,seler, por

  • ziemniaki puree (ziemniaki, woda,sól, mleko2%)

  • ryba z pieca z nutą cytryny (miruna, mąka, cytryna, sól, pieprz)

  • surówka z ogórka kiszonego(ogórek kiszony, cebula, pieprz)

  • sok

 

   Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, oregano, cary, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprzziołowy, pieprz cytrynowy, zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

Wykaz składników dań i produktów dostępny u kucharki w godzinach od 8-14

Smacznego!