JADŁOSPIS

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, cary, kurkuma,bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy. 

 

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

Smacznego!

 

 Poniedziałek

05.11.2018r

 

Grochówka ,składniki:łopatka, kiełbasa śląska, boczek wędzony, ziemniaki,  marchew, pietruszka, seler,por, kaszka manna z sorbetem truskawkowym,składniki mleko, kasza manna, truskawki,owoc.

 

Wtorek.

06.11.2018r

 

Zupa krem z brokuł z grzankami, składniki ziemniaki ,marchew,seler, pietruszka, por,chleb,  ziemniaki puree,mleko,  pieczeń rzymska, ogórek kiszony, owoc.

 

Środa

07.11.2018r

 

Kapuśniak,

składniki:łopatka,podudzie z indyka, kapusta biała, ziemniaki,marchew, seler,  pietruszka, por .

rizotto,

składniki: ryż, filet z kurczaka, sok jabłkowy.

 

czwartek

       08.11.2018r

 

Zupa warzywna,

składniki:noga z kurczaka,ziemniaki, marchew, pietruszka,seler,bukiet warzyw,

łazanki w sosie brokułowym z piersią kurczaka, składniki:łazanki, filet z kurczaka,brokuły, śmietana.

Porcja papryki

 

 

piątek

 

       09.11.2018r

 

 

Zupa pomidorowa z ryżem,

składniki: marchew. pietruszka,seler,por,

Fishburger ,

składniki; bułka, ryba, sałata, pomidor, czerwona cebula.