JADŁOSPIS

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

         

 

Poniedziałek

21.06.2021

 

-zupa ogórkowa (łopatka, ziemniaki, ogórki kiszone, marchew, seler, por, koper)
-kaszka manna na mleku z truskawkami (mleko, truskawki, kaszka manna, cukier)

Wtorek

22.06.2021

-zupa jarzynowa (podudzie, ziemniaki, marchew, seler, pora, sól, przyprawy)
-kasza na sypko (kasza gryczana, kasza jęczmienna, sól)
-gulasz wieprzowy (karkówka, cebula, mąka, czosnek, sól, przyprawy)
-buraczki ćwikłowe (buraczki ćwikłowe, cytryny, cukier, sól, pieprz)

Środa 

23.06.2021

-botwinka (podudzie z indyka, ziemniaki, marchew, seler, sól, przyprawy)
-ziemniaki młode z koperkiem (ziemniaki, woda, sól, koper)
-jaja sadzone (jaja, sól, pieprz)
-sałata w śmietanie (sałata, jogurt, śmietana, cukier, sól)

Czwartek

24.06.2021

 

-zupa pomidorowa z ryżem (podudzie, marchew, ryż, pomidory, seler, pora, sól, przyprawy)
-drożdżówki z truskawkami (mąka, jaja, cukier, truskawki, drożdże, cukier puder)

Piątek

25.06.2021

 Coroczny pociąg uczniowski odwiedza różne stacje, jest jedno i drugie półrocze ale najbardziej cieszą wakacje.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy pieprz czarny,oregano, kurkuma, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy,pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producenta produkty mogą zawierać śladowe ilości glutenu mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wykaz składników dań i produktów dostępny u kucharki w godzinach 8-14


Smacznego!!