JADŁOSPIS

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

Poniedziałek

05.02.2018r

Zupa ogórkowa  na wywarze mięsno-warzywnym (seler) z kluskami lanymi(jaja)  ,

drożdżówka.

 

Wtorek.

06.02.2018r

Zupa krem dyniowa na maśle(seler),ryż na sypko z roladką(jaja) ze szpinakiem i marchewką gotowaną,sok jabłkowy.

Środa

07.02.2018r

Barszcz czerwony(seler) z makaronem,frytki z klopsem(jaja) smażonym i surówką z kapusty pekińskiej z ogórkiem i słonecznikiem(orzeszki arachidowe i pochodne),jogurt

Czwartek

      08.02.2018r

Krupnik na wywarze mięsno- warzywnym(seler), pierogi z mięsem i cebulą,

owoc, pączek.

 

Piątek

09.02.2018r

 

Zupa  owocowa z makaronem

ziemniaki puree,(mleko) klops rybny(jaja),surówka z kapusty kiszonej,owoc.

   

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, majeranek, oregano, cary, kurkuma,

bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Smacznego !