JADŁOSPIS

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

 Poniedziałek

06.05. 2019r

 

  • zupa ryżanka z warzywami (kurczak tuszka, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, mleko2%, śmietana,ryż)
  • spaghetti
  • owoc

 

Wtorek.

07.05.2019r

 
  • Zupa jarzynowa(podudzie,  ziemniaki,  marchew, pietruszka, seler, por)
  • ziemniaki puree (ziemniaki, mleko2%)
  • pulpety w sosie koperkowym(łopatka, szynka, jaja, bułka tarta, pieprz, sól)
  • buraczki ćwikłowe

Środa

08.05.2019r

 

  • Zupa pomidorowa z ryżem(podudzie z kurczaka, koncentrat pomidorowy, ryż,  marchew, pietruszka, seler, por, mleko, śmietana, natka pietruszki
  • kaszka manna z  sorbetem truskawkowym

 

 

Czwartek

09.05.2019r

 

  • Rosół wołowo-drobiowy (rostbef, podudzie z kurczaka, , marchew, pietruszka, seler. por)
  • ziemniaki puree
  • kotlet drobiowy panierowany
  • surówka z kapusty białej z ogórkiem, rzodkiewką  i pestką dyni
  • sok

 Piątek

 10.05.2019r

 

  • Botwina
  • ziemniaki puree
  • ryba z pieca
  • brukselka z masłem i bułką tartą

 

 

 


   Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:pieprz czarny,oregano cary,kurkuma,bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka,pieprz ziołowy,pieprz cytrynowy, zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu mleka,jaj,soi,selera i gorczycy.

Wykaz składników dań i produktów dostępny u kucharki w godzinach od 8-14

 

 Smacznego!