JADŁOSPIS

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Poniedziałek

03.06.2019r

  • grochówka(łopatka, groch, ziemniaki, marchew, seler, por, pietruszka)
  • pieczywo
  • makaron z truskawkami
  • jabłko

 

 

Wtorek.

04.06.2019r

  • ryżanka (podudzie, ryż,ziemniaki, marchew, seler, pietruszka,przyprawy)
  • ziemniaki puree z koperkiem(ziemniaki, mleko2%, koper
  • kotlet pożarski(filet z kurczaka, jaja, bułka tarta, przyprawy)
  • mizeria (ogórki, śmietana,sól pieprz,cukier)

 

Środa

05.06.2019r

  • Zupa kalafiorowa(indyk, kalafior,ziemniaki, marchew, seler, pietruszka,por
  • placki ziemniaczane(ziemniaki, jaja,sól)
  • drożdżówka z rabarbarem

 

Czwartek

06.06.2019r

  • parzybroda(kurczak tuszka, ziemniaki, marchew,seler, por)
  • ziemniaki puree(ziemniaki,mleko2%)
  • schab w sosie własnym(schab wieprzowy, przyprawy)
  • marchewka z masłem i bułką tartą
    •  

  Piątek

07.06.2019r

  • Zupa truskawkowa z makaronem (truskawki, mączka ziemniaczana, cukier)
  • ziemniaki puree (ziemniaki, mleko2%)
  • ryba z pieca(okoń, mąka,przyprawy
  • surówka z kapusty kiszonej(kapusta kiszona,cebula,przyprawy

 

 

 

 


   Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:pieprz czarny,oregano cary,kurkuma,bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka,pieprz ziołowy,pieprz cytrynowy, zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu mleka,jaj,soi,selera i gorczycy.

Wykaz składników dań i produktów dostępny u kucharki w godzinach od 8-14

 

 Smacznego!